Home I Algemene informatie I Locatie Ansen l Locatie Kerkenveld I Locatie Havelte l Locatie Fort I Wie zijn wij  I Zorg I FinanciŽn en kosten I Vrienden van de Berkenhof I Links I  Nieuws I Contact     

 

Zorgmogelijkheden en wonen
 

Verzorging op maat
Wij bieden 24-uurs zorg door gediplomeerd en ervaren personeel. Dit geeft een veilig gevoel. Het complete zorgpakket, van huishoudelijke hulp tot volledige verpleging, wordt specifiek op uw wensen afgestemd.
Er is genoeg tijd voor persoonlijke aandacht en begeleiding om de door u gewenste zorg te geven.
U houdt hierin zoveel mogelijk zelf de regie.
Ons uitgangspunt is dat u in ons huis kunt blijven wonen, ook wanneer de zorgbehoefte toeneemt, mits dit medisch verantwoord is.
Woonzorg de Berkenhof kan bijna alle zorg bieden. Alleen mensen die, bijv. door ernstige dementie dwalen/weglopen of overlast veroorzaken voor anderen kunnen helaas niet in de Berkenhof (blijven) wonen. Dit mede doordat onze deuren 'open' zijn.

Thuiszorg
Wanneer u in de buurt van een locatie van Woonzorg de Berkenhof woont kunnen we onze zorg ook bij u thuis bieden. Gewoon als thuiszorg. Ook kunt u dan gebruik maken van ons hele dienstenpakket.
Neem gerust contact op als u zich afvraagt of we aan uw wensen kunnen voldoen.

Dagbesteding voor ouderen

De Berkenhof is een kleinschalig woonvoorziening waar ouderen elkaar kunnen ontmoeten. Dagelijks vinden activiteiten plaats waaraan bewoners die daar behoefte aan hebben deel kunnen nemen. Ook zelfstandig wonende ouderen kunnen hieraan voor ťťn of meerdere dagen per week deelnemen.
In een huiselijke, gezellig sfeer wordt een dagprogramma aangeboden. De precieze invulling hiervan is afhankelijk van de wensen, interesse en de indicatie(s) van de deelnemers. Tussen de middag wordt er gezamenlijk warm gegeten. Wij ondersteunen hen daardoor bij het zelfstandig wonen en zoeken samen naar activiteiten die een waardevolle aanvulling zijn op hun dagelijks leven.

Voorbeelden zijn:
- bewegen voor ouderen,
- sociale activiteiten, zoals koffie drinken en gezelschapsspelen doen,
- creatieve activiteiten, zoals bloemschikken, timmeren en kaarten maken
- educatieve activiteiten, zoals krant lezen en geheugentraining.
- tuinieren

De Berkenhof beschikt over een eigen aangepaste bus waarmee vervoer van- en naar de Berkenhof verzorgd kan worden.

Voor vragen over de dagverzorging kunt u altijd contact met ons opnemen.

Tijdelijk Verblijf
De Berkenhof beschikt over een aantal kortdurende opname appartementen.
Bij Kort Durende Opname (KDO) verblijft een cliŽnt enkele dagen of weken in De Berkenhof en ontvangt daar verzorging die door omstandigheden thuis niet aanwezig is. U kunt van KDO gebruik maken na bijvoorbeeld een ziekenhuisopname of als de verzorging thuis tijdelijk niet goed verloopt of onvoldoende is. Een Kort Durende Opname kan variŽren in tijd van enkele dagen tot een aantal weken. Na de afgesproken periode kunt u vaak weer terug naar huis.

Comfortabel Wonen
Alle appartementen in de locaties van Woonzorg de Berkenhof zijn comfortabel en in prima staat. De meeste appartementen bestaan uit een zit/woonkamer met keukenblok, een slaapkamer en een ruime eigen sanitaire ruimte. Enkele appartementen hebben geen aparte slaapkamer maar wel een eigen ruime sanitaire ruimte. Elk appartement is rolstoeltoegankelijk, biedt privacy, verwarming, een hulpoproepsysteem en aansluitingen voor telefoon, TV en dergelijke.
U kunt gebruik maken van de gemeenschappelijke voorzieningen, de omgeving is prettig, er is een tuin met terrassen, en de service en zorg zijn prima.

In aanmerking komen voor zorg?
Wanneer u in aanmerking wilt komen voor zorg van de Berkenhof kunt dat melden bij de locatie van uw keuze of contract opnemen met Meta Kroon of Jacqueline Smit. Dat kan telefonisch (hun telefoonnummers staan onder het kopje ‘contact’) of per mail via info@woonzorgdeberkenhof.nl

Wachtlijst

Voor deelname aan de dagverzorging is er doorgaans geen wachtlijst. Om in de Berkenhof te kunnen komen wonen is er voor iedere locatie een wachtlijst(je).
Op dit moment zijn het voor de locatie Kerkenveld 5 mensen, voor de locatie Ansen 2 en voor de locatie Havelte 3. (Situatie 22 augustus 2016)

Dit zijn soms mensen die een indicatie wijkverpleging hebben en dus al goede zorg ontvangen en soms mensen die een ZZP indicatie hebben en eigenlijk dus niet meer in hun huidige woning kunnen blijven.

De wachttijd is uiteraard afhankelijk van het beschikbaar komen van een appartement. De gemiddelde wachttijd zegt niet veel: sommigen slaan hun ‘beurt’ graag over. De mate van urgentie weegt meestal zwaarder dan de tijd waarop u op de wachtlijst staat.


 

 

Woonzorg "De Berkenhof", Jan Haarstraat 24, 7926 TC Kerkenveld. Telefoon: 0528-281000
Woonzorg "De Berkenhof", Voorlanden 1, 7964 KN Ansen. Telefoon: 0522-471806
Woonzorg "De Berkenhof", Boskampsbrugweg 2,7971 CL Havelte. Telefoon: 0521-208000
Woonzorg "De Berkenhof", Fort 50, 7924 RC, Fort. Telefoon 0655773874 of 0655754400

 

Home I Algemene informatie I Locatie Ansen l Locatie Kerkenveld I Locatie Havelte l Locatie Fort I Wie zijn wij  
I
Zorg I FinanciŽn en kosten I Vrienden van de Berkenhof I Links I  Nieuws I Contact