Havelte Woonzorg Kerkenveld Berkenhof Ansen Fort

Berkenhof krijgt steun op Dag van de Zorg

← Terug naar overzicht
14 mei 2020

Havelte – De medewerkers van de vier locaties van woonzorg De Berkenhof zijn vanmorgen op de dag van de Zorg verrast door hun trouwe vrijwilligers. Op alle vier locaties werden in alle vroegte spandoeken opgehangen om de zorgmedewerkers te bedanken voor alles wat ze doen voor de bewoners.

Het was een heel georganiseer om in Kerkenveld, Ansen, Fort en Havelte de spandoeken opgehangen te krijgen. Het was vooral even spannend of de vier doeken wel op tijd van de drukker zouden komen, maar tot hun opluchting kwamen ze maandag binnen. Met de vrijwilligers van alle locaties, die nu al wekelnag verplicht buitenspel staan, is geld ingezameld om de spandoeken te kunnen betalen. Alles werd verder gezellig aangekleed ,met ballonnen en bloemen.

Waardering

In een begeleidend schrijven werd de medewerkers ene hart onder de riem gestoken. „Juist op deze dag willen de vrijwilligers van alle locaties, hun welgemeende dank en waardering uitspreken voor de geweldige inzet van alle medewerkers. Men staat er lang niet altijd bij stil hoe belangrijk jullie werk is. Natuurlijk, het is jullie baan en werken moeten zo veel mensen. Maar er zijn weinig branches waar bevlogenheid en passie zo nadrukkelijk om de hoek komen kijken”, stellen de vrijwilligers trots vast. „Werknemers in de zorg steken hun ziel en zaligheid in hun beroep. Dit alles met een duidelijk doel voor ogen: ouderen met een zorgvraag een thuis bieden in een veilige en comfortabele omgeving. In een sector waar geluk en verdriet hand in hand gaan en die bovendien al wékenlang extra onder druk staat vanwege het coronavirus.”

Moeilijke tijd

De vrijwilligers zijn zich ervan bewust dat zorg in deze moeilijke tijd extra veel vergt. „Van iedereen in De Berkenhof worden offers gevraagd en dat valt beslist niet altijd mee. Hoewel wij als vrijwilligers onze hulp graag zouden aanbieden, is dat spijtig genoeg, niet mogelijk. Maar we denken veel aan jullie én aan de bewoners. We zijn tros op jullie”, besluiten ze hun boodschap.

Bron: https://westervelder.nl/artikel/1103018/berkenhof-krijgt-steun-op-dag-van-de-zorg.html