COVID 19

Corona update 1 oktober 2020

← Terug naar overzicht
7 oktober 2020

Het coronavirus is in Nederland weer volop aanwezig. Het aantal besmettingen loopt snel op. Wonen in de Berkenhof biedt zorg aan bewoners die extra kwetsbaar zijn voor dit virus. Wij doen er dan ook alles aan om de kans op besmetting van onze bewoners en medewerkers te minimaliseren.

Mondneuskapjesbeleid

Gezien de snelle toename van het aantal besmettingen en ter bescherming van onze bewoners en medewerkers zien wij ons genoodzaakt per 1 oktober een aantal coronamaatregelen in te voeren. In iedere locatie geldt een mondneuskapjesplicht voor medewerkers, vrijwilligers en bezoekers. Wij hanteren dit beleid omdat het wetenschappelijk is bewezen dat je besmet kunt zijn met corona en het virus kunt overdragen. Dit risico willen we vermijden door het dragen van een mondneuskapje.

Bezoekersbeleid

Uit voorzorg brengen we het aantal bezoekers terug naar maximaal 2 bezoekers per dag per bewoner. Heeft u klachten passend bij COVID-19 dan blijft u thuis. Bij binnenkomst van een locatie desinfecteert u uw handen, vult het checkformulier in en zet u een zelf meegebracht mondneuskapje op. U bent welkom in het appartement via de kortste route en komt niet in de openbare ruimten. Altijd 1.5 meter afstand houden.

We hebben er alle vertrouwen in dat we ook deze fase van het Corona tijdperk in goede samenwerking met elkaar kunnen doorstaan. We zijn wederom heel dankbaar voor u begrip en medewerking