Fort duofiets

Fort gaat uitwaaien op de duofiets

← Terug naar overzicht
1 juli 2020

Fort – De nieuwe duofiets van het dorp Fort is woensdagmorgen feestelijk overgedragen aan de mensen van woonzorg De Berkenhof.  De fiets wordt daar beheerd en krijgt een mooie stalling, maar het hele dorp kan gebruik maken van deze fiets, die via tweewielercentrum Van der Laan uit Zuidwolde werd aangekocht.

Dat kon overigens niet zonder dat de financiën ervoor beschikbaar kwamen. Streekbelang Fort regelde het geld, vooral door het werk van Jan Rozema. Die kent volgens voorzitter Henri Wildeboer van Streekbelang alle wegen naar potjes met geld. Zo kwam er 3.500 euro van het Oranje Fonds, 5.000 euro van het C.J. Vaillant Fonds en 3.500 euro van de gemeente De Wolden. Dat laatste bedrag komt van Initiatiefrijk De Wolden en wordt gebruikt voor de realisatie van een nette berging.

Alle bewoners van De Berkenhof zaten gemoedelijk met een glaasje champagne in de schaduw, in afwachting van de overdracht. Eerst van Björn van der Laan aan wethouder Jan van ’t Zand, daarna aan de inwoners van Fort, waartoe uiteraard ook alle bewoners van De Berkenhof behoren. Het was Anita Zwiep die na het officiële gedeelte menige bewoner rondfietste op deze elektrisch aangedreven duofiets. Heel makkelijk is dat het stoeltje van de bijrijder een kwartslag gedraaid kan worden, wat de instap vergemakkelijkt. De anderhalve meter is ook geen probleem, want vrijwilligers mogen ook weer aan het werk.

Omgeving

Henri Wildeboer sprak van een heuglijk feit en benoemde het tempo waarin een en ander gerealiseerd werd. „Het ging in een snel tempo, want 5 maanden terug werd de vraag bij ons neergelegd. En nu zie je hoe je verbondenheid krijgt in onze gemeenschap.” Jeroen Zwiep, locatiecoördinator van De Berkenhof Fort, was ook blij met de fiets. „Er zijn al wat testritjes gemaakt.”  Wethouder Jan van ’t Zand noemde de duofiets ook een middel voor verbijnding, die de sociale cohesie versterkt.

Dankzij deze fiets kunnen de inwoners van Fort en de bewoners van de Berkenhof nu heerlijk een frisse neus halen, terwijl ze van de prachtige omliggende omgeving genieten. Zeker nu met de beperkingen rondom corona verschaft deze fiets, waarbij de berijders naast elkaar zitten, een zeer welkome gezonde activiteit.

Streekbelang Fort heeft met de aanvragen van de toegekende subsidies wederom bijgedragen aan het welzijn van haar inwoners, zo stelt Streekbelang vast. Maar ook mede dankzij de inzet van woonzorg De Berkenhof, die zorg draagt voor de bouw van de berging en het onderhoud van de duofiets, kon de aanschaf gerealiseerd worden. De fiets is eigendom van Streekbelang Fort en bedoeld voor alle inwoners. De duofiets biedt volgens het bestuur van Streekbelang niet alleen een gezonde activiteit, maar ook een moment van sociaal contact, ontspanning en vermaak.

Bron: Artizzl