_MG_8782

Kerkenveld

Kerkenveld is verbonden met het tweelingdorp Alteveer. Op ongeveer 5 km afstand liggen Hoogeveen en Zuidwolde. Woonzorg de Berkenhof ligt centraal in het dorp. Het pand heeft een lange geschiedenis. Zo is het begonnen met een café/restaurant genaamd “de Berken” (vandaar onze gekozen naam de Berkenhof) later heeft het ook nog gediend als hotel.
Vele mensen uit de buurt hebben er hun bruiloft gehouden toen de Markies van Karabas er gevestigd was, later is er een pannenkoekenboerderij in gekomen, weer een café en nu als woonzorg voor ouderen de Berkenhof. Aan de linkerzijde bevindt zich een speeltuin en achter het pand bevindt zich een bos met een degelijk aangelegd pad zodat u hier een wandeling kunt maken. Rondom het pand zijn verschillende terrassen aangelegd waar u gebruik van kunt maken. Ook is er genoeg parkeergelegenheid voor bezoek.
De Berkenhof heeft in Kerkenveld 12 appartementen van ongeveer 50 m2.
Het activiteitenprogramma wordt in overleg met de deelnemers ingevuld. Het aanbod is heel erg wisselend. Het kan een creatieve activiteit zijn in groepsverband maar ook individueel. Bewoners uit de wijde omgeving kunnen ook gebruik maken van de activiteiten van de Berkenhof.